Diéta tippek a prosztata egészség!

Az étrend és az életmód különbségei a prosztatarák arányának különböző országokban történő variabilitását okozhatják. A helyes táplálkozás csökkentheti a prosztatarák kialakulásának kockázatát, a betegség lassú progresszióját és az agresszív betegségek megelőzését. Ebben a részben a prosztata rák kezelése során az egészséges étrendre vonatkozó iránymutatásokat, valamint az egészséges étrendre vonatkozó iránymutatásokat tárgyaljuk. Ezek a tippek azonban soha nem használhatók a kezelés.

Tudjuk, hogy a jobb táplálkozás csökkenti a szívbetegség, a rák, a cukorbetegség és az elhízás kockázatát, és általában javítja az életminőséget. Becslések szerint a rák okozta halálesetek harmada az Egyesült Államokban a felnőttek étrendjének tudható be, beleértve az étrendnek az elhízásra gyakorolt hatását is. Az egészséges étrend emellett elősegíti az energiaszintek növelését, a gyógyulást és az immunrendszer fokozását. Az Egészségügyi Világszervezet szerint egy személy, akinek testtömeg-indexe (BMI) legalább 30, elhízottnak minősül.

Fontos, hogy értékelje a diéta választás

Szakértők most úgy vélik, a választás a diéta miatt a túlnyomó többsége a prosztatarák esetek. Fontos, hogy értékelje a diéta döntéseket, amikor a prosztatarák kockázata. A tudósok már lassan fedetlen egy listát a rák szuper élelmiszerek, valamint kiegészíti, hogy optimalizálja a diéta közben is felfedezni élelmiszerek vagy étrend-kiegészítők, amelyek ténylegesen hozzájárulnak a rák kockázatát, agresszió. Iránymutatások az egészséges étrend.

A diéta kell:

  • Elsősorban növényi alapú
  • Sok gyümölcsöt és zöldséget tartalmaz
  • Magas rost
  • Zsírszegény
  • Korlátozott mennyiségű egyszerű cukor

Diéta tippek a prosztata egészség. A gyümölcsök és zöldségek nagy mennyiségben tartalmaznak daganatellenes és gyulladáscsökkentő anyagokat, mint a vitaminok, polifenolok, antioxidánsok, ásványi anyagok és természetes rostok. A legtöbb férfi és nő nem fogyasztja el a gyümölcsök és zöldségek ajánlott napi bevitelét. Ha dolgozik, hogy változtassa meg, hogyan eszik, célja, hogy kezelhető változtatásokat. Próbálja meg, hogy a különböző gyümölcsök, zöldségek a diéta.

A kezelés alatt és után a helyes táplálkozás fenntartása. Az egészséges étrend fenntartása segíthet a rákkezelés utáni felkészülésben és gyógyulásban. Azt is segíthet, hogy megakadályozzák a prosztatarák visszatérését. A testsúly figyelése csökkentheti a prosztatarák miatt bekövetkező halál kockázatát is. A közelmúltban végzett vizsgálatok azt mutatták,hogy a prosztatarák miatti halálozás kockázata több mint kétszerese a betegséggel diagnosztizált elhízott férfiaknál, összehasonlítva a diagnózis időpontjában normális testsúlyú férfiaknál. A helyi vagy regionális betegségben szenvedő elhízott férfiakról kimutatták, hogy a prosztatán vagy a metasztázison túl terjedő rák kialakulásának.

Tippek táplálkozás során Rák kezelés. Egészséges testsúly. Sok férfi számára ez azt jelenti, elkerülve a fogyás azáltal, hogy elég kalóriát naponta. Túlsúlyos és elhízott férfiak esetében ez azt jelentheti, hogy lefogynak. Ha próbál lefogyni, legyen mérsékelt, ami azt jelenti, csak egy font hetente. Alapvető tápanyagok beszerzése a szervezet szükségletei, mint például fehérje, szénhidrátok, rostok, vitaminok, ásványi anyagok, fitonutriensek, például karotinoidok és víz. Nem csak a tested fog jobban működni, akkor jobban érzi magát.

Tápláló táplálkozás az Ön számára

Legyen olyan aktív, amennyire csak lehet, mint a napi séta. Ha túl sokat ül vagy alszik, izomtömeget veszíthet és növelheti testzsírját, még akkor is, ha nem hízik. Ha eleget eszik, vagy túl sokat eszik, a táplálkozási tanácsadás segíthet az alapvető tápanyagok, például a fehérje, a vitaminok és az ásványi anyagok étrendbe juttatásában, valamint az egészséges testsúly fenntartásában. Kérje meg az egészségügyi csapatot, hogy ajánljanak be egy dietetikus vagy táplálkozási szakértőt. A dietitianusok és az egészségügyi csoport más tagjai együtt dolgoznak az emberekkel, hogy kielégítsék táplálkozási igényeiket.

Élelmiszerbiztonság. A rákkezelésben részesülő betegeknek tisztában kell lenniük az élelmiszer-biztonsággal, mert egyes kezelések gyengíthetik az immunrendszert, és fertőzéshez vezethetnek. A fertőzés akkor fordul elő, ha a káros baktériumok, vírusok vagy gombák, mint például az élesztő, megtámadják a testet, és az immunrendszer nem tudja elég gyorsan elpusztítani őket. Íme néhány alapvető élelmiszer – biztonsági tippek, hogy csökkentsék a fertőzés kockázatát.

A friss gyümölcsökkel, zöldségekkel és más feldolgozatlan, alacsony zsírtartalmú ételekkel teli étrend fogyasztása segít visszanyerni az erejét a prosztatarák kezelése után. A tápláló táplálkozás csökkentheti a szívbetegség, a magas vérnyomás, az elhízás és a cukorbetegség kockázatát is. Továbbá, a legújabb kutatások azt sugallják, hogy az egészséges élelmiszerválasztás a túlélési lehet csökkenteni a kockázata a megismétlődés, és segít élni tovább.

Sok szakértő szerint a prosztatarák megelőzésére ajánlott élelmiszerek típusai ugyanazok, amelyek megvédik a prosztatarák megismétlődését. Ezek a szakértők növényi alapú élelmiszerek (például gyümölcsök, zöldségek és teljes magvak), sovány fehérje és alacsony zsírtartalmú tejtermékek fogyasztását, valamint a lehető legnagyobb mértékben feldolgozott élelmiszerek és vörös húsok fogyasztását ajánlják.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *