Természetes jogorvoslati élősködők!

Természetes jogorvoslati élősködők!

Néhány parazita fertőzés halálos, míg mások csak kellemetlen de függetlenül a súlyosságuktól, mindig kitaszítanak minket.A parazita lényegében minden organizmus, amely él egy másik, szerzés a tápanyagok a gazdatest.Itt vannak a legfurcsább parazita fertőzések, amit idén fedeztünk.Egy kaliforniai nő különösen peches volt, amikor szemféreg fertőzést kapott el, valószínűleg miközben a nyomában járt.A 68 éves nő csak a második személy ismert, hogy elkapta ezt a bizonyos féreg, amely jellemzően megfertőzi a tehenek, szerint a jelentés az eset, közzétett tot. 22 A journal klinikai fertőző betegségek.A kaliforniai Carmel Valley-ben futó ösvény után a nő irritációt észlelt a jobb szemén. Ekkor öblítette le a szemét csapvízzel, és látott kijönni egy kis kerekférget.A nőről végül kiderült, hogy megfertőződött egy Thelazia gulosa nevű féregfajjal. Ez a féreg általában megfertőzi a marhákat, és bizonyos típusú arclegyek szállítják. Nem világos, hogyan kapta el a nő a fertőzést, de lehet, hogy elkapta egy ösvényen, amikor belefutott egy rajnyi legybe.

Amikor a tojások kikelnek, a lárvák utazhatnak az egész testben, beleértve az agy, ahol cisztákat képeznek nem világos, hogyan kapta el a nő a fertőzést, ami ritka az államokban. De miután eltávolították a cisztát, nem volt szüksége több kezelésre. A kontaktlencse megtartása zuhanyozás közben tűnhet, mint nem nagy dolog, de ez a szokás lehet egy komoly következmény ez teszi kontaktlencse viselők kockázatának parazita szemfertőzés, amely okozhat vakságot től két eset hangsúlyozza ezt a kockázatot. Az első egy 41 éves nőé, aki az eldobható kontaktlencséit úszás és zuhanyozás közben bent tartotta. Homályos látás, szemfájdalom és érzékenység alakult ki a bal szemében. A szemvizsgálat során az orvosok láthatták a női szaruhártya felhősségét, a szem átlátszó külső burkolatát.

A szeméből vett minták pozitív lett Acanthamoeba keratitiszre

A szeméből vett minták pozitív lett Acanthamoeba keratitiszre,S szaruhártya ritka parazita fertőzésére ez a parazita egy amőba, amely gyakran megtalálható a vízben, a talajban, a levegőben, szerint a központok a járványvédelmi és Megelőzési CDC. Kontaktlencse viselőinek fennáll a veszélye, hogy ezt a fertőzést, ha részt vesznek bizonyos gyakorlatokat, mint például a lencsék fertőtlenítése csapvízzel, úszás vagy zuhanyozás közben lencse viselése.Annak ellenére, hogy a kezelés, a nő maradt állandó látásvesztés, a jelentés az ő esetében, megjelent július 17-én A New England Journal of Medicine.Egy hasonló esetben, egy férfi az Egyesült Királyságban azt mondta, hogy szerződött Acanthamoeba keratitis után visel kontaktlencse a zuhany, ami szintén hagyta őt vak az egyik szemét.

A nő és az orvosai végül négy kukacot szedtek ki a szeméből heteken át rendszeresen öntözte a szemét, és végül a férgek kitisztultak a gondolat, hogy egy galandféreg lapul az agyadban, borzalmasan hangzik:

 • De egy New York-i nőnek a hír, hogy ilyen típusú parazitája volt,
 • Megkönnyebbülés volt.A 42 éves nőnek azt mondták,
 • Hogy rosszindulatú agydaganata lehet, egy potenciálisan pusztító diagnózis.
 • De amikor az orvosok agyműtétet végeztek,
 • Egy hatalmas meglepetést találtak.
 • Ahelyett, hogy az agydaganatra jellemző lágyszövetet látták volna.

Olyasmit láttak, ami inkább kőnek vagy fürjtojásnak nézett ki még megdöbbentőbb, hogy egy bébi galandféreg jött ki a tojásból.A nő diagnosztizálták neurocysticercosis, egy parazita betegség, amely akkor fordul elő, ha egy személy lenyel mikroszkopikus tojások egy sertésféreg Taenia solium ha tudtam volna, milyen veszélyes kontaktlencsét viselni a zuhany alatt, soha nem kaptam volna meg őket mondta a férfi.Néhány Hawaii turista többet visz haza, mint egy barnaságot.

Számos látogató a theBig-szigeten kifejlesztett egy parazita fertőzés nevű patkány lungworm 2019-ben.Két turista, mindkét lakosa a szárazföld USA, megfertőződött patkány lungworm, miután meglátogatta Hawaii januárban és február 2019 szerint a Hawaii Állami Egészségügyi minisztérium az ügyek nem függtek össze egy másik esetben egy turista fertőződött meg, miután lenyelte a meztelen csiga a kihívás december végén 2018, bár az eset nem erősítették meg 2019-ig.A patkány lungworm egy olyan betegség, amit egy Angiostrongylus cantonensis nevű, körféreg parazita okoz. Az életciklus részeként a parazita megfertőzi a rágcsálókat, petéket helyezve az állatok pulmonális artériáiba, ami vért szállít a tüdőbe!

Az emberek megfertőződhetnek, ha nyers vagy nyers csigát vagy csigát esznek, ami szintén hordozza a parazitát az emberek akkor is elkaphatják a betegséget, ha A cantonensis-szel fertőzött terméket esznek:

 • Az embereknél a parazita lárvái eljuthatnak az agyba,
 • Agyhártyagyulladást okozhatnak,
 • Ami az agyat és a gerincvelőt lefedő membránok fertőzése.
 • Nincs specifikus kezelés a betegségre,
 • és mivel a parazita nem tud növekedni vagy szaporodni emberben,
 • Végül meghal.Fertőzések az agyevő amoeba Naegleria fowleri ritkák,
 • De amikor előfordulnak,

Az fowleri vízben történő lenyelése nem okoz fertőzést

Az N. fowleri vízben történő lenyelése nem okoz fertőzést,De ha az amőbát tartalmazó víz felmegy az orrba, az organizmus beléphet az agyba és végzetes lehet. Az amőba elpusztítja az agyszövetet, ami agyduzzanatot és általában halált okoz, a CDC szerint.Mégis, a fertőzések rendkívül ritkák. 1962-től 2018-ig, volt csak 145 esetben N. fowleri jelentett az USA ban, de a betegség van egy nagyon magas halálozási arány-a 145 esetben, csak 4 ember túlélte.A légylárvák szokatlan helyeken nőhetnek, beleértve, mint kiderült, egy ember homlokát. Ez volt a helyzet egy brit nővel, aki meglátogatta Ugandát, és tudtán kívül elhagyta az országot, légy lárvákkal a fejében.Miután hazatért, az 55 éves nő egy duzzadt daganatot vett észre a homlokán. Először az orvosok azt hitték, hogy a daganat fertőzött bugbite, de az antibiotikumos kezelés ellenére is egyre nagyobb lett.

Az orvosok később felfedeztek egy kis nyílást a területen, ami kiderült, hogy egy légzőnyílás a légy lárvák, vagy kukacok, ÉLŐ a homlokán, szerint a jelentés az eset, megjelent Jan. 22 A journal BMJ esetjelentések.A nőt a Lund ‘ s fly Cordylobia rodhaini fertőzésével diagnosztizálták, amely Afrikai esőerdőkben él, és megfertőzheti az emberi bőrt. Jellemzően, ilyen fertőzés találhatók a mellkas, a hát, a gyomor vagy a comb.A nő megfertőződhetett, amikor a hajába tekerte a törülközőt, ami odakint lógott, és kukacok voltak rajta. Az orvosok sikeresen eltávolították a kukacokat a nő homlokáról.Minden élőlény ezen a bolygón így vagy úgy kölcsönhatásba lép más élőlényekkel. Különböző kifejezéseket használunk a két különböző faj közötti kölcsönhatások leírására. Ha mindkét faj hasznára válik az egymással való kölcsönhatás, azaz, ha minden faj támaszkodik a másik a jólét, akkor a kapcsolatot hívják mutualizmus.

Ezzel szemben az antagonizmus az a kifejezés, amely leírja a kapcsolatot, amely csak az egyik faj, miközben kárt okoz a másik ebben a cikkben tárgyalunk egy bizonyos típusú ellentét úgynevezett parasitism:

 • A  parazitea mikroorganizmus,
 • Amely egy másik organizmusban vagy azon él,
 • Amelyből tápanyagokat szerez és árt a folyamat sorána legtöbb ember meghunyászkodik,
 • Valószínűleg azért, mert összekapcsolják a bennük élő kis férgekkel.
 • Ez nem teljesen rossz, ahogy majd később meglátjuk.
 • Az ókori Görögországban azonban a parasitos kifejezést eredetileg olyan közösségi tisztviselők leírására használták, akik nyilvános rendezvényekre mentek, és a közösség pénzét étkezésre és szórakozásra költötték.
 • Idővel a parazita  úgy fejlődött ki, hogy leírja azokat az embereket, akik mások vagyonából élnek.

Nem volt egészen a tizenhetedik században, hogy a biológus Carolus Linnaeus használt kifejezés parazita leírni galandférgek. Manapság a parazita minden olyan mikroorganizmusra utal, ami túl kicsi ahhoz, hogy szabad szemmel látható legyen. amely alkalmazkodik az élethez egy másik szervezetben vagy egy másik szervezeten, ahonnan a parazita tápanyagokat szerez, miközben kárt okoz a másik organizmusnak.

Parazitológusok tudósok, akik tanulmányozzák a paraziták tanulmányozzák egy nagyon változatos csoport organizmusok. Valójában, a különböző fajok paraziták száma olyan nagy, hogy lehetetlen megszámolni mindet. Paraziták osztható csoportok segítségével számos olyan funkciót, beleértve a formák, méretek, a földrajzi helyek, módja, ők mozognak, az élőlények élnek. Egyes paraziták csak egy sejtből egysejtű készülnek, és olyan kicsik, mint néhány mikrométer egyezred méter. Például a banán alakú Toxoplasma gondii körülbelül 6 mikrométer hosszú. Ezzel szemben az egyéb paraziták több sejtből multicelluláris állnak, és 80 láb 25 m hosszúságot is elérhetnek. Egy példa az ilyen parazita a felnőtt galandféreg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *