Hogyan lehet irányítani az emberi parazita desease?

Hogyan lehet irányítani az emberi parazita desease

A parazita olyan organizmus, amely egy másik faj szervezetében vagy azon él a paraziták három fő osztálya okozhat betegséget emberben protozoa, helminths, ectoparasites egysejtűek, valamint bélférgeket nagymértékben befolyásolja a bél, míg az antibiotikumok közé tartozik tetvek, atkák, hogy lehet csatolni, vagy beléd kapaszkodni, a bőr, ott hosszú ideig a protozoa és a helminthek többsége általában nem patogén ami azt jelenti, hogy nem okoz betegséget vagy nagyon enyhe betegséget eredményez. Néhány azonban okozhat súlyos betegség az emberek.ahol az egyik személy székletében talált paraziták végül lenyelik egy másik személy, a leggyakoribb módja a parazita protozoa és a helminthek átvitelének.

A kezdeti tünetek általában gyomor-bélrendszeri tünetek, mint a hasmenés. Amikor a paraziták megtámadják a vörösvértesteket vagy szerveket, a következmények súlyosabbá válhatnak.Protozoa a protozoa apró egysejtű organizmusok, melyek az emberi testben szaporodnak.A protozoa giardia, például, egy klasszikus kétlépcsős életciklus. Az első szakaszban, az úgynevezett trofozoit, a parazita úszik körül, és fogyaszt tápanyagokat a kis bél. A második szakaszban alakul ki egy nem mozgó ciszta.A széklettel ürített ciszták beszennyezhetik a vízellátást, és a szennyezett élelmiszer vagy víz elfogyasztása átvitelt eredményez. A szoros emberi kapcsolat és az egészségtelen életkörülmények elősegíthetik a terjedést.A giardia tünetei lehetnek súlyos vagy krónikus hasmenés, hasi görcsök, fáradtság, gyengeség és fogyás.Más fontos protozoa a plasmodium faj.

A fonálférgek a legtöbb többsejtű állat a földönés szinte minden

A fonálférgek a legtöbb többsejtű állat a földönés szinte minden,Környezetben megtalálhatók ellentétben a laposférgekkel, van egy emésztőrendszerük, amely a szájtól a végbélnyílásig terjed a világ népességének több mint 50% – át élete során legalább hat fő fonálféreg-osztály érintette ezeknek a fonálférgeknek a petéi vagy lárvái általában a talajban fejlődnek ki, mielőtt az emberi gazdatestbe kerülnének. Ezért ezek a fonálférgek gyakran nevezik talajban terjedő helminth. Jó példa erre a kampóférgek, amelyek megfertőzik az embereket azáltal, hogy áthatolnak a bőr szennyezett talaj. A megfelelő lábbeli viselése tehát fontos módja a horogféreg terjedésének.A pinworm Enterobius vermicularis egy másik életciklus a többi fonálféreg. Pinworm lárvák fejlődnek ki a tojás a bőr közelében a végbélnyílás vagy a köröm alatt.

Pinworm, más néven threadworm, a leggyakoribb helminth parazita ausztráliában viszketés körül a végbélnyílás egy fő tünete pinworm:

 • A pinférgeket könnyen át lehet adni egyik emberről a másikra és gyakori,
 • Ogy egész családokat fertőznek meg.
 • Ektoparazitok az ectoparaziták kifejezés általában olyan szervezetekre vonatkozik,
 • Mint a kullancsok, bolhák, tetvek és atkák,
 • amelyek a bőrbe köthetők vagy beáshatók, és amelyek hosszú ideig ott maradnak.
 • Scabies, például, egy ragályos bőrbetegség jelölt viszketés és kis emelt piros foltok,
 • Okozza az emberi viszket atka a sebeket általában közvetlen, hosszan tartó, bőrrel-bőrrel való érintkezés útján terjesztik.
 • A fejtetvek kis, szárnyatlan rovarok, amik emberi hajban élnek és szaporodnak, és úgy táplálkoznak, hogy kiszívják a fejbőrből a vért.Egyes paraziták hosszú ideig szunnyadnak.

Plasmodium alakul ki a szúnyogok, és fertőzött szúnyogok továbbítja a parazita az emberek harapás őket. A Plasmodium elpusztítja a vörösvértesteket, amelyek hatással vannak a szervműködésre, és malária néven ismert emberi betegséget okoznak.A malária okozza a legtöbb élősködő betegséget. 2017 – ben becslések szerint a malária világszerte 435,000 halálesetet eredményezett, legtöbbjük fiatal gyermek volt a Szaharától délre fekvő Afrikában.Helminth, gyakran nevezik férgek, nagy multicelluláris organizmusok általában látható szabad szemmel a felnőtt szakaszában. Általános szabály, hogy a mentetek nem szaporodhatnak az emberi testben.A pokolfajzatok egy fő csoportja a laposférgek. A laposférgek szó szerint kilapították a lágy testeket.

Az emésztőüregük csak egy nyílás, mind a lenyelés, mind az élelmiszer eltávolítása a laposférgek 80%  a élősködő.Galandférgek egy fajta laposféreg:

 • A leggyakoribb emberi galandféreg ausztráliában a törpe galandféreg.
 • A törpe galandféreg előfordulása az északnyugat-ausztráliai elszigetelt közösségekben a becslések szerint körülbelül 55%.
 • Az embereknél a fertőzés abból ered,
 • Hogy törpe galandféreg tojásokat fogyasztanak,
 • Személyről személyre történő továbbítás a széklet-orális úton történik.
 • A többi parazitához hasonlóan a fő kockázati tényezők a rossz higiénia és a közös lakóhely a tünetek közé tartozik a hasmenés, a hasi fájdalom, a testsúlycsökkenés és a gyengeség.
 • Egy másik fő csoportja a féregférgek fonálférgek, közismert nevén a fonálférgek.

Ez megnehezítheti a parazitafertőzés diagnózisát, mivel nem lehetnek tünetek, vagy a tünetek homályosak és nem specifikusak lehetnek.A jó hír az, hogy nagyon jó gyógyszereink vannak, amivel sokféle parazitát kezelhetünk, miután diagnosztizálták őket. Ezek a gyógyszerek vannak mellékhatások, de az egész nagyon hatékony.A paraziták kezelését megelőző stratégiáknak kell kísérniük, mint például a higiénia javítása, valamint a megfelelő ruházat és lábbeli elérhetőségének biztosítása az érintett területeken.Az Egészségügyi Világszervezet időszakos orvosi kezelést féregtelenítést javasolt az endémiás területeken élő valamennyi veszélyeztetett személynek, de a széles körű végrehajtás továbbra is kihívást jelent.A fertőzések etiológiája és természetes története óta az emberek parazitabetegségeinek ellenőrzése folyik, és a politikai döntéshozók, orvosok és közegészségügyi szakemberek által az emberi egészségre és a jólétre gyakorolt káros hatásokat értékelik.

Bár néhány parazitafertőzést, például a maláriát nehéznek bizonyult kontrollálni, amit az incidencia tartós csökkenése határoz meg, mások, különösen a helminth fertőzések hatékonyan kontrollálhatók a különböző megközelítések, hogy ellenőrizzék a diagnózis, a kezelés, gyógymód a klinikailag beteg, hogy az irányítást az átviteli belül a közösség által megelőző kemoterápia és vektor vezérlés vázolt. A felszámolási, felszámolási és ellenőrzési koncepciók meghatározása és a sikerre vonatkozó példák összefoglalása. Áttekintés az egészségügyi politika finanszírozási környezet, amelyben a programok ellenőrzésére vagy megszüntesse parazitás betegségek vannak elhelyezve, a fejlesztés, a köz-magán társulások, mint járművek a termékfejlesztés, illetve drogokhoz való hozzáférés a parazita járványvédelmi tárgyalja.

Hiba, hogy fenntartsa az irányítást a paraziták lehet az oka

Hiba, hogy fenntartsa az irányítást a paraziták lehet az oka,Hogy a fejlesztés, a gyógyszer-rezisztencia, illetve az ennek végrehajtásához bevált stratégiák következtében csökkent források belül az egészségügyi rendszer decentralizálása egészségügyi menedzsment keresztül egészségügyi szektor reformja, valamint a hiánya, pénzügyi, humán erőforrások beállítások, ahol az egy főre jutó állami kiadások az egészségügyi lehet kevesebb, mint US $5 évente. A siker azonban számos nagyszabású programban valósult meg a nemzeti kormányzati beruházások és/vagy az adományozók elkötelezett támogatása révén. Az is széles körben elfogadott, hogy a gyógyszerfejlesztésbe történő beruházás szintje a szegény populációk parazita betegségei tekintetében nem vonzó lehetőség a gyógyszeripari vállalatok számára.

A partnerségek fejlesztése e szükségletek konkrét kezelése érdekében némi reményt ad arra, hogy a trypanosomiázokra és a leishmaniázokra vonatkozó kezelési eljárások megoldhatatlan problémái a nem túl távoli jövőben megoldhatók. Az ilyen beavatkozásokat azonban nehéz lesz végrehajtani és fenntartani a törékeny egészségügyi szolgáltatásokban, gyakran olyan helyzetekben, ahol az erőforrások korlátozottak, de instabil, konfliktust okozó vagy konfliktust követő országokban is. A hangsúlyt a társ endemitás és a poliparazitizmus fontosságára, valamint a költséghatékony és bizonyított kemoterápiás beavatkozásokra fogékony paraziták elleni védekezésre helyezik.

Amelyeket alacsony költségen lehet végrehajtani, és amelyek a legszegényebb és leginkább marginalizált csoportok javát szolgálják a parazitabetegségek ökológiáját az ökológia:

 • Környezet, a szociopolitikai fejlemények és az éghajlatváltozás.
 • Változásával összefüggésben tárgyaljuk ezek a globális változások
 • Hajtóerejei hatással lesznek a paraziták epidemiológiájára az elkövetkező évtizedekben,
 • Míg a legtöbb endémiás és elszegényedett
 • Országban a parazitafertőzések kevésbé élveznek elsőbbséget,
 • Mivel az erőforrással terhelt stresszhelyzeti
 • Egészségügyi rendszerek megbirkóznak a magasabb profilú gyilkos betegségek terhével,

A verseny az erőforrások, az egészségügyi, valamint az egyéb szociális ágazatok továbbra is kihívást jelent hatékony parazita ellenőrzés lesz, attól függ, hogy ezek a források érhetők el őket, hogy hatékonyan cím jól definiált problémák, amelyek közül néhány könnyen támadható sikeres beavatkozások a jól bevált módszerek. Az egészségügyi ágazatban a HIV/AIDS és a TB világjárványok problémái, valamint a krónikus nem fertőző betegségek kialakulóban lévő terheinek problémája jelentős versenytársai lesznek e korlátozott erőforrásoknak, mivel a malárián kívüli parazitafertőzések a legszegényebbek krónikus betegségei, akik csak korlátozott mértékben férnek hozzá a szűkös egészségügyi szolgáltatásokhoz, és a legszegényebb kvintilisek számára reprezentatívak. A nemzeti és nemzetközi politikai környezetben a paraziták elleni védekezés fontossági sorrendje és támogatása a kihívás.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *